Оптимальное планирование эксперимента при исследовании технологического процесса приготовления попкорна в микроволновой печи
Анотація
На прикладі дослідження технологічного процесу приготування попкорну в мікрохвильовій печі показана ефективність оптимального за вартісними витратами планування експерименту. При цьому використовувалися наступні методи оптимізації планів багатофакторних експериментів: аналіз перестановок рядків початкової матриці планування експерименту, випадковий пошук, метод гілок і меж. Кращі результати отримані при використанні метода гілок і межПосилання
Кошевой Н.Д. Метод итерационного планирования оптимальных по стоимостным и временным затратам экспериментов / Н.Д. Кошевой, Е.М. Костенко // Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. – К.: ВІКНУ, 2009.– Вип. 19.– С.44-48.
Koshevoy N.D. Appraisal of optimum efficiency by cost expenses of the experiment’s planning / N.D. Koshevoy, V.A. Dergachev, E.M. Kostenko // Вісник Черкаського державного технологічного університету: спецвипуск. – Черкаси: ЧДТУ, 2009.– С.132-134.
Anderson Mark J. Applying DOE to Microwave Popcorn. Design of experiment identifies which factors matter and which ones don’t, as well as helping find optimal settings / Mark J. Anderson, Hank P. Anderson // PI Quality, July / August 1993, p.p. 1-3.
Кошовий М.Д., Костенко О.М. Комп’ютерна програма «Програма пошуку оптимальних планів багатофакторного експерименту». Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір №29920. – Зареєстр. в Держ. департ. інтелектуальної власності Мін. освіти і науки України 17.08.2009 р.
Кошевой Н.Д. Применение метода ветвей и границ для оптимизации композиционных планов второго порядка / Н.Д. Кошевой, Е.М. Костенко, А.С. Чуйко // Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. – К.: ВІКНУ, 2010. – Вип. 25.– С.95-101.
##submission.downloads##
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Журнал публікує статті згідно з ліцензією Creative Commons Attribution International CC-BY.