Оптимальное планирование эксперимента при исследовании технологического процесса приготовления попкорна в микроволновой печи

Автор(и)

  • Е. М. Костенко
  • Н. Д. Кошевой

Анотація

На прикладі дослідження технологічного процесу приготування попкорну в мікрохвильовій печі показана ефективність оптимального за вартісними витратами планування експерименту. При цьому використовувалися наступні методи оптимізації планів багатофакторних експериментів: аналіз перестановок рядків початкової матриці планування експерименту, випадковий пошук, метод гілок і меж. Кращі результати отримані при використанні метода гілок і меж

Посилання

Кошевой Н.Д. Метод итерационного планирования оптимальных по стоимостным и временным затратам экспериментов / Н.Д. Кошевой, Е.М. Костенко // Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. – К.: ВІКНУ, 2009.– Вип. 19.– С.44-48.

Koshevoy N.D. Appraisal of optimum efficiency by cost expenses of the experiment’s planning / N.D. Koshevoy, V.A. Dergachev, E.M. Kostenko // Вісник Черкаського державного технологічного університету: спецвипуск. – Черкаси: ЧДТУ, 2009.– С.132-134.

Anderson Mark J. Applying DOE to Microwave Popcorn. Design of experiment identifies which factors matter and which ones don’t, as well as helping find optimal settings / Mark J. Anderson, Hank P. Anderson // PI Quality, July / August 1993, p.p. 1-3.

Кошовий М.Д., Костенко О.М. Комп’ютерна програма «Програма пошуку оптимальних планів багатофакторного експерименту». Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір №29920. – Зареєстр. в Держ. департ. інтелектуальної власності Мін. освіти і науки України 17.08.2009 р.

Кошевой Н.Д. Применение метода ветвей и границ для оптимизации композиционных планов второго порядка / Н.Д. Кошевой, Е.М. Костенко, А.С. Чуйко // Збірник наукових праць Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. – К.: ВІКНУ, 2010. – Вип. 25.– С.95-101.

##submission.downloads##

Як цитувати

Костенко, Е. М., & Кошевой, Н. Д. (2010). Оптимальное планирование эксперимента при исследовании технологического процесса приготовления попкорна в микроволновой печи. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 1(46), 99–102. вилучено із http://vestnik2079-5459.khpi.edu.ua/article/view/46818