Формування споживних властивостей модифікованих деревопохідних матеріалів

Автор(и)

  • Я. П. Скоробогатий
  • Н. І. Доманцевич
  • Л. В. Рик

Анотація

Досліджено вплив модифікувальних додатків, внесених у процесі виготовлення дерево похідних матеріалів на їх споживні властивості. Показано, що формування композицій із використанням комплексу модифікувальних додатків дозволяє покращити їх технологічні та екологічні властивості

Посилання

Глухих В. В. Снижение токсичности древесных композиционных

материалов на основе оптимизации химического состава карбамидных связующих : автореф. дис. на соискание науч. степени докт. техн. наук : 05.21.00 “Технология и оборудование химической

переработки древесины” / В. В. Глухих. – Екатеринбург, 1994. – 38 с.

Бас Л. В. Гарантія якості завжди і скрізь / Л. В. Бас // Про меблі. – 2007. – № 6. – С. 5.

Сабаль С. З. Проблеми технічного регулювання меблевого виробництва в контексті вступу України до СОТ / С. З. Сагаль // Світ меблів і деревини. – 2007. – № 3. – С. 12.

Бехта П. А. Технологія і обладнання для виробництва деревиностружкових плит: навч. посібник / П. А. Бехта. – К. : ІСДО, 1994. – 456 с.

Шварцман Г. М. Производство древесностружечных плит / Г. М. Шварцман, Д. А. Щедро. – М. : Лесная промышленность, 1998. – 320 с.

Бурындин В. Г. Экологически безопасные древесные композиционные материалы с карбамидными связующими : автореф. дис. на соискание науч степени докт техн. наук : спец. 05.21.03 “Технология и оборудование химической переработки

древесины, химия древесины” / В. Г. Бурындин. – Екатеринбург, 2000. – 33 с.

Рик Л. В. Емісія формальдегіду з деревинно-стружкових плит і способи її усунення / Л. В. Рик // Вісн. Львів. комерц. акад. – Сер. товарознавча. – Вип. 9. – 2008. – С. 152 – 157.

##submission.downloads##

Як цитувати

Скоробогатий, Я. П., Доманцевич, Н. І., & Рик, Л. В. (2010). Формування споживних властивостей модифікованих деревопохідних матеріалів. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 1(46), 154–157. вилучено із http://vestnik2079-5459.khpi.edu.ua/article/view/46832