Дослідження фракціонування пальмової олії

Автор(и)

  • Л. М. Кузнецова Український науково-дослідний інститут олій та жирів Національної академії аграрних наук, Україна
  • П. Ф. Петік Український науково-дослідний інститут олій та жирів Національної академії аграрних наук, Україна
  • І. М. Демидов Український науково-дослідний інститут олій та жирів Національної академії аграрних наук, Україна
  • В. Ю. Папченко Український науково-дослідний інститут олій та жирів Національної академії аграрних наук, Україна

Ключові слова:

Фракціонування, кристалізація, пальмова олія, стеарин, розчинник

Анотація

У роботі розглянуто фракціонування пальмової олії кристалізацією з розчину в органічному розчиннику. Встановлено умови одержання фракцій пальмової олії при відношенні пальмова олія:органічний розчинник 1:2. Досліджено фізико-хімічні характеристики отриманих фракцій пальмової олії.

Біографії авторів

Л. М. Кузнецова, Український науково-дослідний інститут олій та жирів Національної академії аграрних наук

Молодший науковий співробітник

лабораторії інструментальних досліджень

П. Ф. Петік, Український науково-дослідний інститут олій та жирів Національної академії аграрних наук

Кандидат технічних наук

Директор Українського науково-дослідного інституту олій та жирів Національної академії аграрних наук, к.т.н.

І. М. Демидов, Український науково-дослідний інститут олій та жирів Національної академії аграрних наук

Доктор технічних наук

Завідувач лабораторії хімії жирів олійножирових виробництв

В. Ю. Папченко, Український науково-дослідний інститут олій та жирів Національної академії аграрних наук

Кандидат технічних наук, науковий співробітник

Лабораторія інструментальних досліджень

Посилання

Демидов И.Н. Использование этанола в масложировой промышленности / Олійно-жировий комплекс. – 2004. – № 1. – С. 21 – 23.

Демидов И.Н. Использование этанола при фракционировании жиров – перспективная технология / И.Н. Демидов, Л.Н. Кузнецова // Тезисы докладов 10-й международной конференции [“Масложировая индустрия 2010”]. – 2010. – С. 160 – 162.

Жири та олії тваринні й рослинні. Аналіз методом газової хроматографії метилових ефірів жирних кислот (ISO 5508:1990, IDT): ДСТУ ISO 5508-2001. – [Чинний від 2003-01-01] – К.: Державний комітет України з питань технічного регулювання та споживчої політики 2002, 10 с. – (Національні стандарти України).

Маргарини, жири кондитерські та для молочної промисловості. Правила приймання та методи випробувань: ДСТУ 4463-2005. – [Чинний від 2007-01-01] – К.: Держспоживстандарт України 2006, 36с. – (Національні стандарти України).

Павлова И.В. Теоретические и экспериментальные основы развития технологии производства заменителя масла какао: автореф. дис. на соискание наук. степени д-ра техн. наук: спец. 05.18.06 / И.В. Павлова. – Санкт-Петербург, 2000.

Стеарин пальмовий. Загальні технічні умови: ДСТУ 4439:2005. – [Чинний від 2006-07-01] – К.: Держспоживстандарт України 2006, 18 с. – (Національні стандарти України).

Олеїн пальмовий. Загальні технічні умови: ДСТУ 4438:2005 – [Чинний від 2006-07-01] – К.: Держспоживстандарт України 2006, 18 с. – (Національні стандарти України).

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-02-01

Як цитувати

Кузнецова, Л. М., Петік, П. Ф., Демидов, І. М., & Папченко, В. Ю. (2012). Дослідження фракціонування пальмової олії. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, (1), 100–104. вилучено із http://vestnik2079-5459.khpi.edu.ua/article/view/4975

Номер

Розділ

Технології органічних і неорганічних речовин та екологія