Дослідження впливу концентраціїї початкового сусла на утворення побічних продуктів бродіння в технології високогустинного пивоваріння

Автор(и)

  • М. Л. Тонюк Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", Ukraine
  • О. О. Варанкіна Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", Ukraine

Анотація

Досліджено технологію високогустинного пивоваріння. Визначено переваги використання сусла високої густини на стадії бродіння. Визначено залежності вмісту побічних продуктів бродіння в пиві від масової частки сухих речовин в початковому суслі

Біографії авторів

М. Л. Тонюк, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Студент

О. О. Варанкіна, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Кандидат технічних наук, старший викладач

Посилання

Филимонова, Т.И.Проблемыплотногопивоварения[Текст] / Т.И.Филимонова, О.А. Борисенко, Т.П. Рыжоваи др. // Пиво и напитки, 2006. – №3.– с.26 – 27.

Fernandes, S.Accelerated fermentation of high-gravity worts and its effect on yeast performance[Text] /S.Fernandes, N.Machuca, M.G. Gonzalez //American society of brewing chemists. – 1985. – Vol. 43.– No. 2.– P. 109– 113.

Стюарт, Г. Высокоплотное пивоварение[Текст] / Г.Стюарт //Спутник пивовара. – 2000. – Весна. – С. 27– 35.

Нарцисс, Л. Вкус пива и технологические факторы[Текст] / Л. Нарцисс //Мир пива. – 1996.–№2.

Меледина, Т.В. Роль штаммовых характеристик дрожжей в формировании вкуса и аромата пива[Текст] / Т.В.Меледина //Мир пива. – 1997. –№1.

Кудрявцева, С.В.Выбор дрожжей для сбраживания сусла с повышенной массовой долей сухих веществ[Текст] / С.В. Кудрявцева, Н.В Голикова., B.C. Исаева и др .//Ферментная и спиртовая промышленность. – 1985. – № 3. – С. 23– 26.

Технохімічний контроль виробництва солоду, пива і безалкогольних напоїв[Текст] / За ред. А. Є. Мелетьєва.– Вінниця:Нова Книга,2007. – 392 с.

Грачёва, И.М Исследованиевлиянияаэрации на образование летучих кислот с использованиемматематическоймодели[Текст] /И.М.Грачёва, Л.И.Нисма., В.В. Жирова // Известиявузов.– 2007.– №4.

ДСТУ 3888-99. Пиво. Загальні технічні умови.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-03-01

Як цитувати

Тонюк, М. Л., & Варанкіна, О. О. (2012). Дослідження впливу концентраціїї початкового сусла на утворення побічних продуктів бродіння в технології високогустинного пивоваріння. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, (9), 105–109. вилучено із http://vestnik2079-5459.khpi.edu.ua/article/view/4990

Номер

Розділ

Технології органічних і неорганічних речовин та екологія