Дослідження впливу концентраціїї початкового сусла на утворення побічних продуктів бродіння в технології високогустинного пивоваріння
Анотація
Досліджено технологію високогустинного пивоваріння. Визначено переваги використання сусла високої густини на стадії бродіння. Визначено залежності вмісту побічних продуктів бродіння в пиві від масової частки сухих речовин в початковому сусліПосилання
Филимонова, Т.И.Проблемыплотногопивоварения[Текст] / Т.И.Филимонова, О.А. Борисенко, Т.П. Рыжоваи др. // Пиво и напитки, 2006. – №3.– с.26 – 27.
Fernandes, S.Accelerated fermentation of high-gravity worts and its effect on yeast performance[Text] /S.Fernandes, N.Machuca, M.G. Gonzalez //American society of brewing chemists. – 1985. – Vol. 43.– No. 2.– P. 109– 113.
Стюарт, Г. Высокоплотное пивоварение[Текст] / Г.Стюарт //Спутник пивовара. – 2000. – Весна. – С. 27– 35.
Нарцисс, Л. Вкус пива и технологические факторы[Текст] / Л. Нарцисс //Мир пива. – 1996.–№2.
Меледина, Т.В. Роль штаммовых характеристик дрожжей в формировании вкуса и аромата пива[Текст] / Т.В.Меледина //Мир пива. – 1997. –№1.
Кудрявцева, С.В.Выбор дрожжей для сбраживания сусла с повышенной массовой долей сухих веществ[Текст] / С.В. Кудрявцева, Н.В Голикова., B.C. Исаева и др .//Ферментная и спиртовая промышленность. – 1985. – № 3. – С. 23– 26.
Технохімічний контроль виробництва солоду, пива і безалкогольних напоїв[Текст] / За ред. А. Є. Мелетьєва.– Вінниця:Нова Книга,2007. – 392 с.
Грачёва, И.М Исследованиевлиянияаэрации на образование летучих кислот с использованиемматематическоймодели[Текст] /И.М.Грачёва, Л.И.Нисма., В.В. Жирова // Известиявузов.– 2007.– №4.
ДСТУ 3888-99. Пиво. Загальні технічні умови.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Журнал публікує статті згідно з ліцензією Creative Commons Attribution International CC-BY.