Гліцеринова рафінація олії
Анотація
У статті розглянуто ряд недоліків класичної дезодорації з гострим паром. Проведена гліцеринова дезодорація гідратованої соняшникової олії з наступною лужною нейтралізацією і відбілюванням. Оцінено характеристики вихідної олії і отриманого продукту після кожної стадії рафінації. Запропоновано новий спосіб отримання рафінованої дезодорованої оліїПосилання
Азнаурьян и др. Современные технологии очистки жиров, производства маргарина и майонеза. - М. - 490 с.
Сергеев А.Г. Руководство по технологии получения и переработки растительных масел и жиров. Т. 2. Рафинация жиров и масел. - Л.: ВНИИЖ, 1973. - 352 с.
Арутюнян Н.С. и др.Рафинация масел и жиров: Теоретические основы, практика, технология, оборудование. - СПб.: ГИОРД, 2004. - 288 с.
Арутюнян Н.С., Корнена Е.П., Янова А.И. и др. Технология переработки жиров. - М.: Пищепромиздат, 1998. - 452 с.
Эмануэль Н М, Лясковская Ю.Н. Торможение процессов окисления жиров. - М.: Пишепромиздат, 1961. С. 359.
Губман И.И., Аскинази А.И., Калашева H.A. и др. Балловая оценка дезодорированных масел. — Л.: ВНИИЖ, 1988.
ГОСТ 5472 – Масла растительные. Органолептические методы определения запаха, цвета и прозрачности растительных масел.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Журнал публікує статті згідно з ліцензією Creative Commons Attribution International CC-BY.