Гліцеринова рафінація олії

Автор(и)

  • О. П. Чумак НТУ "ХПИ", Україна
  • Н. Ю. Менделева НТУ "ХПИ", Україна

Анотація

У статті розглянуто ряд недоліків класичної дезодорації з гострим паром. Проведена гліцеринова дезодорація гідратованої соняшникової олії з наступною лужною нейтралізацією і відбілюванням. Оцінено характеристики вихідної олії і отриманого продукту після кожної стадії рафінації. Запропоновано новий спосіб отримання рафінованої дезодорованої олії

Біографії авторів

О. П. Чумак, НТУ "ХПИ"

Кандидат технических наук, профессор

Н. Ю. Менделева, НТУ "ХПИ"

Магистр

Посилання

Азнаурьян и др. Современные технологии очистки жиров, производства маргарина и майонеза. - М. - 490 с.

Сергеев А.Г. Руководство по технологии получения и переработки растительных масел и жиров. Т. 2. Рафинация жиров и масел. - Л.: ВНИИЖ, 1973. - 352 с.

Арутюнян Н.С. и др.Рафинация масел и жиров: Теоретические основы, практика, технология, оборудование. - СПб.: ГИОРД, 2004. - 288 с.

Арутюнян Н.С., Корнена Е.П., Янова А.И. и др. Технология переработки жиров. - М.: Пищепромиздат, 1998. - 452 с.

Эмануэль Н М, Лясковская Ю.Н. Торможение процессов окисления жиров. - М.: Пишепромиздат, 1961. С. 359.

Губман И.И., Аскинази А.И., Калашева H.A. и др. Балловая оценка дезодорированных масел. — Л.: ВНИИЖ, 1988.

ГОСТ 5472 – Масла растительные. Органолептические методы определения запаха, цвета и прозрачности растительных масел.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-04-01

Як цитувати

Чумак, О. П., & Менделева, Н. Ю. (2012). Гліцеринова рафінація олії. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, (17), 97–100. вилучено із http://vestnik2079-5459.khpi.edu.ua/article/view/5021