Гліцеринова рафінація олії

О. П. Чумак, Н. Ю. Менделева

Анотація


У статті розглянуто ряд недоліків класичної дезодорації з гострим паром. Проведена гліцеринова дезодорація гідратованої соняшникової олії з наступною лужною нейтралізацією і відбілюванням. Оцінено характеристики вихідної олії і отриманого продукту після кожної стадії рафінації. Запропоновано новий спосіб отримання рафінованої дезодорованої олії

Повний текст:

PDF (Русский)

Посилання


Азнаурьян и др. Современные технологии очистки жиров, производства маргарина и майонеза. - М. - 490 с.

Сергеев А.Г. Руководство по технологии получения и переработки растительных масел и жиров. Т. 2. Рафинация жиров и масел. - Л.: ВНИИЖ, 1973. - 352 с.

Арутюнян Н.С. и др.Рафинация масел и жиров: Теоретические основы, практика, технология, оборудование. - СПб.: ГИОРД, 2004. - 288 с.

Арутюнян Н.С., Корнена Е.П., Янова А.И. и др. Технология переработки жиров. - М.: Пищепромиздат, 1998. - 452 с.

Эмануэль Н М, Лясковская Ю.Н. Торможение процессов окисления жиров. - М.: Пишепромиздат, 1961. С. 359.

Губман И.И., Аскинази А.И., Калашева H.A. и др. Балловая оценка дезодорированных масел. — Л.: ВНИИЖ, 1988.

ГОСТ 5472 – Масла растительные. Органолептические методы определения запаха, цвета и прозрачности растительных масел.


Пристатейна бібліографія ГОСТ




Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.