Удосконалення технології переробки насіння соняшнику на олієдобуваючому підриємстві

Автор(и)

  • Ф. Ф. Гладкий НТУ «ХПІ», Україна
  • М. В. Тарадайченко НТУ «ХПІ», Україна

Анотація

В статті розглядається процес шеретування насіння соняшнику, а також методи підвищення його ефективності. Доведено переваги насіннерушки Іхно-2 перед бічовою. Надано рекомендації щодо удосконалення технологічної лінії шеретування насіння соняшника

Біографії авторів

Ф. Ф. Гладкий, НТУ «ХПІ»

Доктор технічних наук, професор

М. В. Тарадайченко, НТУ «ХПІ»

Магістр

Посилання

Журавлев А.И. Определение лузжистости и ботанической масличности лузги семян подсолнечника / А.И. Журавлев, В.Л. Проскурина// Масложир. пром. – 1986. – № 10. – с.8-9.

Іхно М.П. Науково-практичні основи отримання та використання харчового безлушпинного ядра соняшника: дисертація докт. техн. наук: 05.18.06 / Іхно Миколай Петрович – Х., 2004. – 258 с.

Перевалов Л.И. Обрушивание семян подсолнечника с использованием холода. Моделирование процесса / Перевалов Л.И. и др.// Химия и технология жиров. Перспективы развития масложировой отрасли: междунар. науч.-техн. конф., 25-26 мая 2011 г.: тезисы докл. – Алушта : 2011. – с.58.

Прохорова Л.Т. О «пользе» технологии переработки семян подсолнечника без отделения лузги./Масложир. пром. – 2005. – № 2. – с 16-17

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-04-01

Як цитувати

Гладкий, Ф. Ф., & Тарадайченко, М. В. (2012). Удосконалення технології переробки насіння соняшнику на олієдобуваючому підриємстві. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, (17), 103–106. вилучено із http://vestnik2079-5459.khpi.edu.ua/article/view/5022