Значення поліненасичених жирних кислот стевії у харчових продуктах спеціального призначення

Автор(и)

  • І. В. Кузнєцова НААН Київ, Україна

Анотація

Раціональне харчування один із основних чинників збереження здоров’я нації. У даному розрізі набуває особливого значення збалансованість харчових продуктів призначених для певної категорії людей. У статті розглянуто можливість використання поліненасичених жирних кислот у споживанні людям хворих на різні форми цукрового діабету або ожиріння. На сьогодні ПНЖК стевії не вивчені на достатньому рівні. Проте, у США вже здійснюються дослідження щодо використання речовин дитерпенових глікозидів та ПНЖК у спеціалізованому харчуванні військових

Біографія автора

І. В. Кузнєцова, НААН Київ

Кандидат технічних наук

Посилання

A.E. Abou-Arab, A.A. Abou-Arab, M.F. Abou-Salem. Phisico-chemical assessment of natural sweetenerns steviosides produced from Stevia rebaudiana bertroni plant. A.J. of Food Science 4(5), 2010, p. 269-281.

Лікувально-профілактична здатність олії розторопшевої : зб. тез 3-ої Міжнародної науково-технічної конференції «Хімія і біотехнологія жирів. Перспективи розвитку масло-жирової галузі» / І.В. Кузнєцова – Харків. - 2010. – С. 14-15.

Погожева А.В. Основы рациональной диетотерапии при сердечно–сосудистых заболеваниях // Клиническая диетология. – 2004. – Т.1, №2. – С.17–29.

Худеем правильно [Інтернет-ресурс http://stattja.pp.ua]

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-04-01

Як цитувати

Кузнєцова, І. В. (2012). Значення поліненасичених жирних кислот стевії у харчових продуктах спеціального призначення. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, (17), 114–117. вилучено із http://vestnik2079-5459.khpi.edu.ua/article/view/5025