Вивчення якості стевії-сировини (stevia rebaudiana bertoni) для її подальшого переробляння на біоконцентрати функціонального призначення

Автор(и)

  • М. В. Роік Iнститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН, Київ, Ukraine
  • І. В. Кузнєцова НААН, Київ, Ukraine

Анотація

Значимою складовою виробництва високоякісної харчової продукції із заданими властивостями функціональної дії є відповідність стевії-сировини регламентованим вимогам щодо її якості. В роботі вивчено основні умови формування якісних показників стевії-сировини та її відповідність на вітчизняному ринку регламентованим вимогам

Біографії авторів

М. В. Роік, Iнститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН, Київ

Доктор сільськогосподарських наук, професор, академік НААН

І. В. Кузнєцова, НААН, Київ

Кандидат технічних наук, старший науковий співробітник

Посилання

Ванидзе М.Р., Каландия А.Г., Чануквадзе Х.Р. Идентификация и количественное определение дитерпеновых гликозидов в растении стевия (Stevia rebaudiana Bertoni) //Химия растительного сырья. 2099. - №4. – С. 155-158.

Роїк М.В., Кузнєцова І.В. Отримання сухих концентратів стевії для виробництва харчових продуктів спеціального призначення // Зб. Всеукраїнської науково-практичної конференції «Проблеми енергоефективності та якості в процесах сушіння харчової сировини», Харків, - 2011. – С. 78-79.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-05-01

Як цитувати

Роік, М. В., & Кузнєцова, І. В. (2012). Вивчення якості стевії-сировини (stevia rebaudiana bertoni) для її подальшого переробляння на біоконцентрати функціонального призначення. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, (26), 117–121. вилучено із http://vestnik2079-5459.khpi.edu.ua/article/view/5086

Номер

Розділ

Технології органічних і неорганічних речовин та екологія