Кінетика і термодинаміка реакції амідування кукурудзяної олії діетаноламіном
Ключові слова:
Моноацилгліцерини, діацилгліцерини, триацилгліцерини, кінетика, термодинаміка, кінетична модельАнотація
Досліджено реакцію амідування кукурудзяної олії діетаноламіном при температурах 433 – 473 К і мольних відношеннях реагентів1 : 1, 1 : 2, 1 : 3. Знайдено кінетичні та термодинамічні параметри реакції. Запропоновано кінетичну модель реакції. Оцінено похибку розрахунків за даною кінетичною моделлюПосилання
Горяев М. И. Синтез и применение моноглицеридов. – Алма-Ата.:Наука, 1975. – 135 с.
Мельник А. П., Матвєєва Т. В. Дослідження кінетики одержання похідних алкилкарбонамідів із жирів // Вісник Харківського державного политехнічного університету. – Харків: ХДПУ, 1999. – Вип. 33. – С. 46 – 48.
Мельник А. П., Матвєєва Т. В. До питання дослідження кінетики утворення похідних алкілкарбонамідів із жирів // Вісник Харківського державного політехнічного університету. – Харків: ХДПУ, 1999. – Вип. 90. – С. 66 – 68.
Мельник А. П., Матвєєва Т. В. Технологія отримання моноетаноламідів із олій та жирів. // Вісник Національного технічного університету «Харківський політехнічний нститут». – Харків: НТУ «ХПІ», 2002. – №2, Ч. – С. 89 – 93.
Мельник А. П., Матвєєва Т. В., Папченко В. Ю. Отримання моноацилгліцеридів з триацилгліцеридів соняшникової олії // Вісник Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». – Харків: НТУ «ХПІ», 2004. – №41 – С. 56 – 60.
Мельник А. П., Матвєєва Т. В., Григорова Г. В. Щодо амідування кукурудзяної олії // Вісник Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». – Харків: НТУ «ХПІ», 2011. – №58 – С. 44 – 48.
##submission.downloads##
Опубліковано
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Журнал публікує статті згідно з ліцензією Creative Commons Attribution International CC-BY.