Кінетика і термодинаміка реакції амідування кукурудзяної олії діетаноламіном

Автор(и)

  • А. П. Мельник НТУ «ХПІ» Харків, Україна
  • Т. В. Матвєєва НТУ «ХПІ» Харків, Україна
  • Г. В. Григорова НТУ «ХПІ» Харків, Україна
  • Т. І. Марценюк УкрНДІгаз Харків,

Ключові слова:

Моноацилгліцерини, діацилгліцерини, триацилгліцерини, кінетика, термодинаміка, кінетична модель

Анотація

Досліджено реакцію амідування кукурудзяної олії діетаноламіном при температурах 433 – 473 К і мольних відношеннях реагентів1 : 1, 1 : 2, 1 : 3. Знайдено кінетичні та термодинамічні параметри реакції. Запропоновано кінетичну модель реакції. Оцінено похибку розрахунків за даною кінетичною моделлю

Біографії авторів

А. П. Мельник, НТУ «ХПІ» Харків

Доктор технічних наук, професор

Т. В. Матвєєва, НТУ «ХПІ» Харків

Кандидат технічних наук, старший науковий співробітник

Г. В. Григорова, НТУ «ХПІ» Харків

Магістр

Т. І. Марценюк, УкрНДІгаз Харків

Інженер

Посилання

Горяев М. И. Синтез и применение моноглицеридов. – Алма-Ата.:Наука, 1975. – 135 с.

Мельник А. П., Матвєєва Т. В. Дослідження кінетики одержання похідних алкилкарбонамідів із жирів // Вісник Харківського державного политехнічного університету. – Харків: ХДПУ, 1999. – Вип. 33. – С. 46 – 48.

Мельник А. П., Матвєєва Т. В. До питання дослідження кінетики утворення похідних алкілкарбонамідів із жирів // Вісник Харківського державного політехнічного університету. – Харків: ХДПУ, 1999. – Вип. 90. – С. 66 – 68.

Мельник А. П., Матвєєва Т. В. Технологія отримання моноетаноламідів із олій та жирів. // Вісник Національного технічного університету «Харківський політехнічний нститут». – Харків: НТУ «ХПІ», 2002. – №2, Ч. – С. 89 – 93.

Мельник А. П., Матвєєва Т. В., Папченко В. Ю. Отримання моноацилгліцеридів з триацилгліцеридів соняшникової олії // Вісник Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». – Харків: НТУ «ХПІ», 2004. – №41 – С. 56 – 60.

Мельник А. П., Матвєєва Т. В., Григорова Г. В. Щодо амідування кукурудзяної олії // Вісник Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». – Харків: НТУ «ХПІ», 2011. – №58 – С. 44 – 48.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-10-01

Як цитувати

Мельник, А. П., Матвєєва, Т. В., Григорова, Г. В., & Марценюк, Т. І. (2012). Кінетика і термодинаміка реакції амідування кукурудзяної олії діетаноламіном. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, (50), 91–95. вилучено із http://vestnik2079-5459.khpi.edu.ua/article/view/5188

Номер

Розділ

Технології органічних і неорганічних речовин та екологія