Накопичення контамінантів у анатомічних частинах овочевої сировини

Автор(и)

  • Н. М. Пенкіна Державний університет харчування та торгівлі Вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61145, Ukraine

Ключові слова:

Контамінанти, токсичні речовини, солі важких металів, накопичення, сорти

Анотація

Вивчено накопичення токсчних речовин  коренеплодами столового буряку різних ботанічних сортів, районованих у Харківській області. Досліджено локалізацію солей кадмію, міді, цинку та свинцю, а також їх вміст за анатомічними частинами коренеплодів столового буряку різних ботанічних сорті. На підставі експериментальних даних виявлено більш безпечний, відносно нагромадження токсиканів, сорт столового  буряку

Біографія автора

Н. М. Пенкіна, Державний університет харчування та торгівлі Вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61145

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра товарознавства в митній справі

Посилання

Зырин М.Г., Катунова Е.В. Нормы содержания тяжелых металлов в системе почва - растение// Химия в сельском хозяйстве. – 1995. - №6. – с.45-48.

ДСТ 30178 – 96 Сировина і продукти харчові. Атомно-абсорбційний метод визначення токсичних елементів. – Мінськ,: Міжнародна рада по стандартизації, метрології і сертифікації, 1996 р.

##submission.downloads##

Опубліковано

2012-12-26

Як цитувати

Пенкіна, Н. М. (2012). Накопичення контамінантів у анатомічних частинах овочевої сировини. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, (66), 127–130. вилучено із http://vestnik2079-5459.khpi.edu.ua/article/view/6060

Номер

Розділ

Технології органічних і неорганічних речовин та екологія