Дослідження економічної ефективності вітчизняного виробництва харчових пар

Автор(и)

  • Г. І. Сокол НТУ «ХПІ» м. Харків, Україна
  • В. С. Каретнікова НТУ «ХПІ» м. Харків, Україна
  • І. М. Демидов НТУ «ХПІ» м. Харків, Україна

Ключові слова:

Харчові поверхнево-активні речовини, етаноліз, переетерифікація, емульгатор, моноацилгліцероли, гліцерол, собівартість

Анотація

У статті наведено розрахунок собівартості харчових поверхнево-активних речовин, одержаних шляхом етанолізу харчових жирів з додаванням гліцеролу. Проаналізовано зниження витрат на виробництво маргаринової продукції із використанням нового емульгатору та доведено економічну ефективність нової технології

Біографії авторів

Г. І. Сокол, НТУ «ХПІ» м. Харків

Кандидат технічних наук, старший викладач

В. С. Каретнікова, НТУ «ХПІ» м. Харків

Кандидат економічних наук, професор

І. М. Демидов, НТУ «ХПІ» м. Харків

Доктор технічних наук, професор

Посилання

Демидов И. Н. Использование реакции алкоголиза для получения пищевых поверхностно-активных веществ / И. Н. Демидов, А. И. Златкина // Вісник Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». – Харків: НТУ «ХПІ», 2007. – № 27. – С. 87-92.

Демидов И. Н. Исследование условий реакции этанолиза для получения пищевых поверхностно-активных веществ / И. Н. Демидов, А. И. Златкина // Вісник Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». – Харків: НТУ «ХПІ», 2009. – № 15. – С. 108-111.

Демидов І. М. Одержання харчових ПАР з використанням реакції переетерифікації / Демидов І. М., Златкіна Г. І. // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. – Одеса: ОНАХТ, 2009. – Вип. 36. – Том. 2. – С. 180-182.

Олійно-жирова галузь України : інформаційно-аналітичний бюлетень олійно-жирової галузі України та Російської Федерації / [ред. гр. Петік П. Ф., Кухта В. Г.]. – Х.: УкрНДІОЖ УААН, 2012. – 100 с.

Прокофьева Л. Ю. Использование биоприоритетных ПАВ в пищевых отраслях промышленности / Л. Ю. Прокофьева, В. А. Панкратов // Масла и жиры. – 2002. – № 4. – С. 1-2.

Каретникова В. С. Экономика и предпринимательство масложирового комплекса Украины : учеб. пособие / В. С. Каретникова, В. Г. Кухта. – Х.: НТУ «ХПИ», 2003. – 340 с. На русск. яз.

Клавер Ф. Эмульгаторы в пищевой промышленности / Ф. Клавер // Пищевые ингредиенты. Сырьё и добавки. – 2000. – №2. – С. 64-66.

##submission.downloads##

Як цитувати

Сокол, Г. І., Каретнікова, В. С., & Демидов, І. М. (2015). Дослідження економічної ефективності вітчизняного виробництва харчових пар. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, (66), 134–138. вилучено із http://vestnik2079-5459.khpi.edu.ua/article/view/6063

Номер

Розділ

Технології органічних і неорганічних речовин та екологія