Дослідження складу олійної фази косметичних засобів

Автор(и)

  • Iryna Radzievska Національний університет харчових технологій, Ukraine
  • Tetiana Polonska Національний університет харчових технологій, Ukraine

Ключові слова:

косметика, емолент, олія, розтікання, молекулярна маса

Анотація

Для оптимізації складу олійної фази косметичних кремів досліджено властивості ряду косметичних олій. Розтікання та всмоктування емолентів шкірою визначали методом Зейдлера як розповсюдження речовини по поверхні за одиницю часу. Через комплексну дію суміші трьох емолентів шкіра залишається гладкою довше, ніж при нанесенні дво- або монокомпонентної основи. Запропоновано середній склад жирової фази косметичного засобу як співвідношення трьох груп емолентов 1: 2: 1

Біографії авторів

Iryna Radzievska, Національний університет харчових технологій

кандидат технічних наук, доцент, Національний університет харчових технологій, доцент кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів, м. Київ, Україна

Tetiana Polonska, Національний університет харчових технологій

Національний університет харчових технологій, аспірант кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів, м. Київ, Україна

Посилання

Ernandes, E. I., Margolina, A. A., Petruhina, A. O. The lipid barrier of the skin and cosmetic. Moskov: «Firm Clavel», 2003, 340 p.

Martino, G., Solarek, D. Personal Care Applications of Starch. The Chemistry and Manufacture of Cosmetics / ed. by M. Schlossman. – New York, Toronto: McGrew-Hill, 2002, 703 - 729.

Smith, C. The growing demand for all things natural. Personal Care Europe, 2014, 6, 53 - 54.

Heike Käser NEU: Naturkosmetik selbst gemacht. Das Einsteigerbuch [Web]. http://www.olionatura.de.

Medvedev, A. S., Korolkova, N. V. The study of shea butter as a raw material for the production of cosmetic creams, Modern high technologies, 2013, 8 (2), 318 - 318.

Bezdenezhnykh, A. A., Plesovskih, V. A. Рhysico-chemical and thermal properties of substances and materials mylovarochnyh and cosmetic products. Moskov: Pishchepromizdat, 2001, 140 p.

Rawlings A. V., Lombard, K. J. A review on the extensive skin benefits of mineral oil. International Journal of Cosmetic Science, 2012, 34, 511 - 518.

Tyutyunnikov, B. N., Buchstab, Z. I., Gladky, F. F. and others Chemistry fat. Moskov: Kolos, 1992, 448 p.

Shikov, A. E., Makarov, V. G., Rizhenkov, V. E. Vegetable oils and oil extracts: technology, standardization, property. Moskov: Russian doctor, 2004, 264 p.

I-Achi, A., Grenwood, R., Akin-Isijla, A. Experimenting with a new emulsifing agent (tahini) in mineral oil. Int. J. Pharm. Compound, 2000, 4 (4), 315 - 317.

Margolina, A., Ernandes, E. Novaya kosmetologiya. Moskov: OOO «Firma Klavel'», 2005, 1, 424 p.

Walters, R. et al. Designing Cleansers for the Unique Needs of Baby Skin. Cosmetics & Toiletries, 2008, 123 (12), 53 - 60.

Blue List. Cosmetic ingredient. Aulendorf: Editio Cantor Verlag, 2000, 568 p.

##submission.downloads##

Як цитувати

Radzievska, I., & Polonska, T. (2016). Дослідження складу олійної фази косметичних засобів. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, (62), 150–154. вилучено із http://vestnik2079-5459.khpi.edu.ua/article/view/2413-4295.2015.62.25

Номер

Розділ

Хімічні та харчові технології, екологія