Прогнозування терміну зберігання чорноморської акули катран залежно від імпульсу сили деформації
DOI:
https://doi.org/10.20998/2413-4295.2016.42.33Ключові слова:
густина, коефіцієнт пружності, структурно-механічні властивості, деформація, акула катран, термін зберіганняАнотація
Проведено дослідження структурно-механічних властивостей чорноморської акули катран залежно від імпульсу сили деформації. Визначено зміни імпульсу сили деформації м’язової частини різновікових особин чорноморської акули катран залежно від різних умов і термінів зберігання рибної сировини. Наведено дані експериментальних досліджень щодо впливу деформуючої сили на різні частини туші акули катран. Для встановлення кореляційного зв'язку пружних властивостей зразків із структурними властивостями досліджуваного об’єкту надано фізичну моделлю деформації на розтягПосилання
Studentsova, N. A. Produktyi pitaniya novogo pokoleniya na osnove vodnyih bioresursov Azovo-Chernomorskogo basseyna [Food of new generation on the basis of water bioresources of the Azovo-Chernomorsky pool]. Izv. Vuzov. Pischevaya tehnologiya, 2007, 3, 12-16.
BolIla, N. O., BolIliy S. O. AnalIz rinku chornomorskoYi akuli katran katran [Analysis of the condition of the market of the Black Sea dogfish]. Nauk. zbIrnik «Integrovane upravlInnya vodnimi resursami», 2013, 1, 352-357.
BolIla, N. O. Vpliv morfometrichnih harakteristik na spozhivnI vlastivostI chornomorskoYi akuli katran [The influence of morphometric characteristics on consumer properties of the Blakc Sea dogfish]. VIsnik LvIvskoYi komertsIynoYi akademIYi. SerIya tovaroznavcha, 2016, 16, 119-122.
Sydorenko, O. MetodologIya prognozuvannya zmIn yakostI ribnih produktIv pId chas tovaroruhu [Forecasting changes in fish products quality during goods turnoves]. MIzhnar. nauk.-prakt. zhurn. "Tovari I rinki", 2012, 2, 54-61.
Romanenko, О. Metod viznachennya strukturno-mehanIchnih vlastivostey ribnih preservIv [Method of identification of the structural-mechanical properties of fish preserves]. MIzhnar. nauk.-prakt.zhurn. "Tovari I rinki", 2013, 2, 58-65.
Jain, D., Pathare, P. B., Manakantan, M. R. Evaluation of texture parameters of Rohu fish (Labeo rohita) during iced storage. Journal of food engineering, 2007, 81, 336-340, doi:10.1016/j.jfoodeng.2006.11.006.
Tee, E. T., Siow, L. W. Physical and Sensory Properties of Frozen Spanish Mackerel (Scomberomorus guttatus) Fish Balls Added with Cryoprotectants. Food and Bioprocess Technology, 2014, 7(12), 3442-3454, doi:10.1007/s11947-014-1348-0.
Guts, V. S., Sydorenko, O. V., Timofeeva, O. V. Strukturno-mehanIchnI vlastivostI ribo-roslinnih produktIv [Structural and mechanical properties of rybo-vegetable products]. MIzhnar. nauk.-prakt. zhurn. "Tovari I rinki", 2006, 2, 127-134.
Gorbatov, A. V., Maslov, A. M., Machihin, Yu. A. Strukturno-mehanicheskie harakteristiki pischevyih produktov : spravochnik [Rheology of food masses, Moskow: Legkaya i pischevaya prom-st., 1982, 296 р.
Kuznetsov, O. A., Voloshin, E. V., Sagitov, R. F. Reologiya pischevyih mass [Rheology of food masses]. Orenburg: GOU UGO, 2005, 106 р.
Orlov, A. M., Kulish, E. F., Mukhametov, I. N., Shubin, O. A. Age and growth of spiny dogfish Squalus acanthias (Squalidae, Chondrichthyes) in pacific waters off the Kuril Islands. Journal of Ichthyology, 2011, 51, 42-55, doi:10.1134/S0032945210061049.
Sydorenko, O., Berbenets, L., Moskalyk, R. Modeling of biologically valuable foodstuffs with predictable complex of positive. Facing the Challenges of the Future: Excellence in Business and Commodity Science, Romania, 2010, 1, 584-589.
Giannakourou, M. C., Koutsoumanis, K., Nychas, G. J., Taoukis, P. S. Field evaluation of the application of time temperature integrators for monitoring fish quality in the chill chain. International Journal of Food Microbiol, 2005, 102, 323-336, doi: 10.1016/j.ijfoodmicro.2004.11.037.
Vanitha, M., Dhanapal, K., Vidya Sagar Reddy, G. Quality changes in fish burger from Catla (Catla Catla) during refrigerated storage. Journal Food Sci Technol, 2015, 52(3), 1766-1771, doi: 10.1007/s13197-013-1161-1
##submission.downloads##
Як цитувати
Номер
Розділ
Ліцензія
Журнал публікує статті згідно з ліцензією Creative Commons Attribution International CC-BY.